Що приховують хот-доги?

Це один з найбільш канцерогенних продуктів — перестаньте його їсти! Автор: Ван – 21.03.2025. Тільки з ілюстративною метою. Якщо ви уважно подивіться, що входить до складу хот-догів і як вони виробляються, ви можете з подивом дізнатися, що цей популярний продукт приховує приховані ризики для здоров’я.

Не можна заперечувати, що у франкфуртерах немає нічого натурального, оскільки це оброблений харчовий продукт, позбавлений поживної цінності. Фабрики виробляють їх високою мірою автоматизованим способом з разючою швидкістю — 300 000 хот-догів на годину. Хот-доги виготовляються із суміші свинини, яловичини та курки. У процесі виробництва використовуються шматки від стейків і свинячих відбивних, а також «їстівні» побічні продукти забою, такі як ноги, голови, жирова тканина і навіть шкіри тварин.

Ці інгредієнти подрібнюються на густу пасту, після чого додаються різні добавки для поліпшення смаку. До них відносяться велика кількість солі, кукурудзяного сиропу, глутамату натрію, нітратів та інших хімічних речовин. Тільки з ілюстративною метою. Смакові добавки різняться залежно від регіону та місцевих уподобань. Серед них глутамат натрію і кармін, барвник, одержуваний з подрібнених жуків, зварених в аміаку або карбонаті натрію.

Примітно, що Міністерство сільського господарства не вимагає від виробників вказувати ароматизатори на етикетках, що дає змогу використовувати широкий спектр нерозкритих інгредієнтів. Дослідження також пов’язують перероблене м’ясо, включаючи хот-доги, із серйозними ризиками для здоров’я.

Дослідження Гавайського університету показали, що вживання переробленого м’яса підвищує ризик раку підшлункової залози на 67%. Однією з найтривожніших добавок у хот-догах є нітрати та нітрити. Навіть органічні хот-доги можуть містити високі рівні цих сполук. При дії високої температури вони реагують з амінами в обробленому м’ясі з утворенням нітрозамінів — хімічних речовин, пов’язаних із підвищеним ризиком розвитку кількох видів раку, включаючи рак сечового міхура, підшлункової залози, товстої кишки та шлунка.

Тільки з ілюстративною метою. За даними Американського інституту досліджень раку, вживання всього одного хот-догу на день підвищує ризик розвитку колоректального раку на 21%. У відео нижче представлений погляд зсередини на процес виробництва хот-догів. 10+ продуктів, які допомагають знизити рівень цукру на крові. Тільки з ілюстративною метою. Підтримка стабільного рівня цукру в крові має вирішальне значення для загального здоров’я та може допомогти запобігти або відстрочити небезпечні ускладнення.

На рівень цукру в крові може впливати безліч факторів, включаючи спадковість, стрес, активність та масу тіла. Однак харчування значно впливає на контроль рівня цукру в крові. Щоб допомогти вам зробити найкращий вибір, ось більше десяти продуктів, які, як було показано, знижують рівень цукру в крові. 1. Гарбуз.Гарбуз – це продукт із високим вмістом антиоксидантів та клітковини, який допомагає регулювати рівень цукру в крові.

Цей поживний продукт містить полісахариди, вуглевод, який був досліджений щодо його здатності знижувати рівень цукру в крові. Гарбуз також містить білок та корисні жири, що робить його важливим компонентом збалансованої дієти для контролю рівня цукру в крові. 2. Морепродукти. Морепродукти містять білок, корисні жири, вітаміни, мінерали та антиоксиданти, які можуть допомогти знизити рівень цукру в крові.

Білок допомагає мінімізувати підвищення рівня цукру в крові після їжі, уповільнює травлення та сприяє відчуттю ситості. Жирна риба, така як лосось та сардини, особливо корисна. 3. Брокколі. Тільки з ілюстративною метою. Брокколі містить сульфорафан, рослинну сполуку, яка знижує рівень цукру в крові. При нарізці або пережовуванні броколі вивільняється сульфорафан. Проростки броколі також багаті на глюкозинолати, які підвищують чутливість до інсуліну і допомагають знизити рівень цукру в крові у людей з діабетом 2 типу. 4. Квасоля та сочевиця. Сочевиця і квасоля — це багаті на поживні речовини продукти, які можуть допомогти регулювати рівень цукру в крові.

Вони багаті на клітковину, білок і магній, які допомагають контролювати рівень цукру в крові. Ці продукти також містять резистентний крохмаль та розчинну клітковину, які уповільнюють травлення та покращують реакцію рівня цукру в крові після їжі. 5. Насіння чиа. Насіння чиа – ще один фантастичний варіант для контролю рівня цукру в крові. Згідно з дослідженнями, вживання насіння чиа може допомогти знизити рівень цукру в крові та підвищити чутливість до інсуліну. 6. Окра. Тільки з ілюстративною метою.

Окра — це фрукт, багатий полісахаридами та флавоноїдними антиоксидантами, які, як було показано, допомагають знизити рівень цукру в крові. Насіння окра особливо багате на властивості, що знижують рівень цукру в крові, що робить їх життєздатними природними ліками від діабету. 7. Авокадо. Авокадо є відмінним регулятором рівня цукру в крові завдяки високому вмісту клітковини, корисних жирів, вітамінів та мінералів. Згідно з дослідженнями, авокадо може допомогти знизити рівень цукру в крові, а також знизити ризик метаболічного синдрому, групи захворювань, які включають високий рівень цукру в крові та підвищують ризик хронічних захворювань. 8. Ягоди. Тільки з ілюстративною метою.

Ягоди – відмінний варіант для людей, які борються з контролем рівня цукру в крові. Вони багаті на клітковину, антиоксиданти, вітаміни і мінерали, які допомагають регулювати рівень цукру в крові. 9. Яйця. Яйця багаті білком, корисними жирами, вітамінами, мінералами та антиоксидантами, що робить їх корисними для регулювання рівня цукру в крові. Згідно з дослідженнями, регулярне вживання яєць допоможе контролювати рівень цукру в крові. Згідно з дослідженням,щоденне вживання яєць підвищує чутливість до інсуліну.

10. Овес. Овес — відмінний варіант для сніданку через високий вміст розчинної клітковини, яка допомагає знизити рівень цукру в крові. Дослідники виявили, що вживання води, змішаної з вівсяним висівком, перед вживанням білого хліба призводить до зниження рівня цукру в крові після їжі, ніж вживання води. 11. Йогурт та кефір. Йогурт та кефір, як ферментовані молочні продукти, можуть допомогти регулювати рівень цукру в крові. Крім того, огляд кількох досліджень показав, що щоденне вживання йогурту пов’язане із 7% зниженням ризику розвитку діабету 2 типу. Висновок. Підтримка стабільного рівня цукру в крові має вирішальне значення для довгострокового здоров’я, та харчування відіграє важливу роль у цьому процесі. Включення цих багатих на поживні речовини продуктів у свій раціон може допомогти знизити ризик розвитку діабету та покращити загальний стан здоров’я.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *