Рèцèпт пσвітpяного тà ніжнσгσ тіcтà для ваpèників, якè немσжливσ зіпcувàти. ‘Дèтàлі рèцептà

У мене вже цілий блокнот з різними рецептами тіста, які я не використовую з того часу, як знайшла універсальний – рецепт заварного тіста, яке завжди м’яке та ніжне, а його зіпсувати практично неможливо.

Тепер роблю вареники лише з нього.

ЗАВАРНЕ ТІСТО ДЛЯ ВАРЕНИКІВ

Цей рецепт мають знати всі господині.

Для вас він стане справжньою знахідкою, адже його готувати дуже легко, а смак не зрівняється ні з чим.

З цього тіста можна готувати не лише вареники, а хінкалі, манти і листкові пиріжки.

СКЛАДОВІ

  • 3 ст. борошна
  • 1,5 ст. окропу
  • 1 яйце
  • 3 ст. л. соняшникової олії
  • 0,5 ч. Л. солі

ПРИГОТУВАННЯ:

Просійте борошно разом з сіллю, а зверху в гірці зробіть ямку й влийте туди соняшникову олію.

Воду потрібно закип’ятити, додати в борошно та замістити однорідне тісто. Потім залишити його остигати до 10 хвилин.

Яйце потрібно збити в іншу посудину, щоб білок та жовток стали однорідними. Потім цю яєчну масу додати в тісто й почати його замішувати. Спершу яйце буде ковзати по тісту, але через хвилину ви отримаєте вже готове заварне тісто.

Отримане тісто знову настоюємо пів години під рушником. Саме в цей час можна розпочинати готувати начинку.

Заварне тісто є дуже ніжним, м’яким, з нього легко сформувати будь-який виріб. Також таке тісто значно важче розварити, а при смаженні вироби з вареного тіста краще тримають форму.

Смачного!

Яке тісто ви використовуєте для приготування вареників? 

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *