Сьогодні розкажемо, як можна замаринувати печериці лише за 5 хвилин. Серйозно! Рецепт елементарно простий. А готові грибочки виходять такі ніжні, смачні, що просто не можливо від них відірватися.
Для маринування візьміть малесенькі грибочки “шампіньйони міні”. Але якщо у вас гриби звичного розміру, можна просто нарізати їх як вам більше подобається.
Інгредієнти для маринаду:
- Олія рослинна 50 мл
- Оцет 2 ст. л
- Перець горошком 10 шт
- Перець запашний горошком 2 шт.
- Цукор 1 ч.л.
- Лавровий лист 2 шт
- Часник 3 зубчики
- Вода 50 мл
- Сіль 1 ч. л.
Приготування
Всі інгредієнти просто змішуємо у невеликій каструлі та добре перемішуємо. Кожен зубчик часнику для маринаду роздавіть і довільно поріжте. Так він відмінно віддасть свій смак у процесі приготування. Додаємо в каструлю 300 гр промитих печериць і знову перемішуємо.
Ставимо каструлю на середній вогонь і доводимо до кипіння. Не хвилюйтесь, що води ми додали зовсім небагато. У процесі варіння гриби виділяють дуже багато соку, тому маринаду буде достатньо.
З моменту закипання зменшуємо вогонь до мінімального і варимо рівно 5 хвилин. Після цього знімаємо каструлю з плити і повністю остуджуємо гриби.
Грибочки виходять маленькі, апетитні та такі ароматні! Аж слинки потекли)
Ці грибочки відмінно підходять для салатів, піци, других страв і, звичайно, як самостійна закуска.
Якщσ вàм cпσдσбaлacя ця нσвинà, нàтиcнiть «Лàйк «i пσдiлiтьcя нeю з iншими!