Останні кілька тижнів усі тільки й говорять: про шоколадний торт Емми Фонтанелли.
Окрім низької калорійності, він також смачний, вологий, простий і швидкий у приготуванні.
Достатньо, щоб ми буквально танули від задоволення…
Хто сказав, що бути гурманом – це погано? Іноді просто потрібно побалувати себе без жодних провин. Щоб ми могли насолоджуватися смаколиками, не набираючи ні грамів зайвої ваги, американський кондитер Емма Фонтанелла створила легкий рецепт, про який ви мріяли : шоколадний торт без борошна, масла та цукру . А найкраще – шоколадний торт, у якому лише 52 калорії на шматочок*. Ні, ви не мрієте… 52 калорії! Рецепт , опублікований на її YouTube-каналі Emma’s Goodies , який має понад мільйон підписників, став вірусним, і ми розуміємо чому!
Для порівняння, 52 калорії еквівалентні калорійності невеликого яблука. Тож, між фруктом та шматочком шоколадного торта вибір простий!
>> Дізнайтеся рейтинг найкалорійніших фруктів
Кроки для приготування легкого шоколадного торта
Щоб приготувати цей торт для схуднення , вам не потрібен диплом кондитера! І вам знадобиться лише кілька простих інгредієнтів !
Спочатку розігрійте духовку до 160°C (325°F). У мисці змішайте 80 г знежиреного молока, 180 г йогурту та трохи ванільного екстракту (за бажанням). Готуйте в мікрохвильовій печі 45 секунд. Додайте 50 г несолодкого какао-порошку, стевію та яйце. Енергійно збийте вінчиком. Додайте мелені вівсяні пластівці та харчову соду. Вилийте суміш у форму для випікання, вистелену пергаментним папером, і випікайте 35 хвилин при температурі 160°C (325°F).
⋙ Картка з рецептом шоколадного торта з 50 ккал/шматок!
Топінг для ласунів
Щоб додати вашому торту трохи насолоди, Емма Фонтанелла пропонує додати легку шоколадну глазур. Шматочок торта з шоколадною глазур’ю міститиме 90 ккал, що еквівалентно невеликому банану .
І досягнення цього маленького додаткового штриха також не є надто складним!
Інгредієнти для шоколадного ганашу:
— 70 г шоколаду
— 45 г молока (3 столові ложки)
— 20 г йогурту (1 столова ложка)
— Трохи цукру зі стевією за смаком
Поки випікається торт, приготуйте шоколадний ганаш. Для цього спочатку розтопіть шоколад на водяній бані. У невеликій мисці змішайте йогурт, молоко та розтоплений шоколад. Для додаткової солодкості можна додати трохи стевії.
Після випікання торта розподіліть по ньому ганаш за допомогою лопатки. Дайте йому настоятися при кімнатній температурі, не в холодильнику, щоб ганаш не затвердів занадто сильно.