Підвищення рівня сечової кислоти в організмі призводить до таких захворювань, як пропасниця, суглобові інфекції, тріщини на шкірі, ерозія уражених кісток та целюліт м’яких тканин.
У давнину цей стан був відомий як «хвороба королів», тому що він вражав тих, хто міг дозволити собі надмірне вживання алкоголю та м’яса — продуктів, відомих високим вмістом сечової кислоти. Хоча це захворювання викликається вживанням певних продуктів, є інші, які сприяють зниженню рівня сечової кислоти в крові. Нижче ми їх уявляємо:
Зниження рівня сечової кислоти
- Ягоди: Дослідження показують, що червоні або сині фрукти, такі як чорниця, полуниця та вишня, містять високий рівень проантоціанідинів та антоціанідинів. Це біофлавоноїди, які допомагають запобігти руйнуванню колагену та запаленню, спричиненому сечовою кислотою.
- Яблука: Багаті яблучною кислотою, яка нейтралізує вироблення пуринів — речовини, що міститься в анчоусах, цибулі, квасолі та пиві, яке при розпаді в організмі генерує сечову кислоту.
- Квасоля Пінто: Ідеальне джерело фолієвої кислоти та низький вміст пурину. Нут та чорна квасоля також містять невелику кількість цієї речовини.
- Це натуральний сечогінний засіб, який допомагає знизити кількість сечової кислоти в організмі завдяки своїм властивостям кверцетину і кемпферолу .
- Лайм: Цей натуральний розчинник дає добрі результати проти сечової кислоти. Щоб його вжити, просто розчиніть сік половини лайма у склянці води та пийте двічі на день.
Не забувайте, що перший симптом цього захворювання проявляється у великому пальці ноги, у так званій подагрі. Якщо ви відчуваєте якісь симптоми цього стану, ми рекомендуємо вам не чекати і негайно звернутися до лікаря. Пам’ятайте, що ваше здоров’я завжди на першому місці.